NEDEN KARABUĞDAY?

Web sitemiz yenilenirken ilk blog yazımı neden sadece Karabuğday Unu ile çalışıyoruz konusuna ayırmak istedim.

Yıllar önce başlayan Ekşi Mayalı Ekmek maceramda,

Evimizin "Ekşi Mayalı Ekmeği"ni üretirken  Ekmek sektöründeki ARTİSAN  EKMEK akımını da yakından takip ediyordum. Bu sırada gördüğüm şuydu ki Ekşi Mayalı Ekmek ,Artisan Ekmek adı altında üretilen ekmekler endüstriyel ekmek kadar olmasa da  gerçek besleyicilikte ve safsızlıkta değildi. 

Şöyle ki Ekmeğin Mayası endüstriyel maya olmayıp Ekşi Maya olabilir ama Ekşi Mayalı Ekmeğin mayası kadar üretildiği "Un"da çok önemlidir.

Özellikle son yıllarda sağlıksız beslenme neticesinde ortaya çıkan, sindirim sistemi sorunlarına çözüm arayan tüketici, temiz gıdaya sahip olmak adına yüksek rakamlar ödüyordu. Ancak bu ekmekler gerçek bir Atalık tohumla üretilmiş, Ekşi Mayası da bu un ile oluşturulmuş bir "Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği "değildi. O nedenle de sorunlara çözüm olmuyordu.

Gerçek bir Atalık tohumla üretilmiş buğdayın unu ile yapacağınız "Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği"nde gluten sıfıra yakın azalmasına rağmen; un seçimi ve uzun fermantasyona zaman verilmeden yapılan Ekşi Mayalı Ekmekler de gluten yine sorun oluyordu. Bu nedenle Sağlıkçılar hastalarına ekmeği yasaklamaya başlamıştı. Bizim kültürümüzün sofrasında önemli bir yeri olan ekmek kötü gıda sınıfına girmeye başlamıştı.

Biz de ekmek nimettir. 

Bu kültürden gelen insana ekmek yasak demek onun psikolojisini olumsuz etkiliyordu. Ekmeksiz ne yapacak.

Dolayısıyla bu gördüklerim beni Glutensiz Ekmek nasıl yapabilirim diye düşündürmeye başladı.

Bir Ekşi Mayalı Ekmek olmalıydı ki üretildiği un gluten içermesin ama hem besleyici hem de lezzetli olsun.

Çünkü sayıları gün geçtikçe artan, başta Çölyaklılar olmak üzere Glutensiz beslenmek zorunda kalan insanlar ,Glutensiz Ürün arayışına giriyor ve gluten içermeyen ama besleyici değeri düşük veya lezzetsiz ürünler ile beslenmek zorunda kalıyorlardı.

Sözünü ettiğim bu noktalara olumlu cevap verecek tek bir alternatif vardı o da mucize bitki "KARABUĞDAY "

PAYLAŞ: